Dane techniczne - TopClean M
Zaawansowana technologia czyszczenia masek i aparatów oddechowych
Zalety
- Wydajne – oszczędza materiał i optymalizuje przebieg procesu.
- Oszczędne – mniejsze zużycie środków chemicznych, wody i energii
- Praktyczne – zaprojektowane i przetestowane z udziałem strażaków
- Niezawodne – pewna higiena dzięki standardowym procesom
- Bezpieczne – brak bezpośredniego kontaktu z chemicznymi środkami czyszczącymi
Maski do ochrony dróg oddechowych (maski pełnotwarzowe), aparaty oddechowe oraz systemy mocujące do aparatów oddechowych ze sprężonym powietrzem są przygotowywane w sposób w pełni zautomatyzowany.
Urządzenie TopClean M czyści i dezynfekuje do 40 masek do ochrony dróg oddechowych/80 aparatów oddechowych w ciągu godziny z wykorzystaniem innowacyjnego procesu chemotermicznego. Najważniejsze są przy tym ergonomia i ochrona pracy. A do tego wyjątkowa cecha w tej klasie wielkości urządzeń: można w nim czyścić i dezynfekować aparaty oddechowe pod ciśnieniem!
Wyznacza standardy w zakresie szybkości, elastyczności i wydajności. Łatwa obsługa, ergonomiczne warunki pracy, pewne i powtarzalne higieniczne wyniki czyszczenia zgodne z dyrektywami dotyczącymi bezpieczeństwa oraz pełna zgodność z wymogami producenta. Spełnienie wymagań dyrektywy dotyczącej wyposażenia ochrony osobistej jeszcze nigdy nie było tak łatwe.
Szybkie – do 65% mniejszy nakład czasu w porównaniu do tradycyjnych metod.
Maski do ochrony dróg oddechowych i aparaty oddechowe można wyczyścić i zdezynfekować w najkrótszym czasie za pomocą urządzenia TopClean M. Urządzenie do mycia i dezynfekcji TopClean M jest idealnie dostosowane do szczególnych wymagań zakładu wykorzystującego sprzęt do ochrony dróg oddechowych – i prawdziwą pomocą dla każdej osoby przygotowującej takie wyposażenie do pracy.
Warunkiem podstawowym jest woda o jakości osmotycznej. Dlatego też rekomendujemy używanie TopClean M z modułem GiO (odwrócona osmoza). Idealna woda stanowi podstawę idealnych wyników pracy!
Zmiany techniczne zastrzeżone
Rzeczywistą poprawę jakości wody, zapewniającą lśniące naczynia i szklanki można jednak osiągnąć tylko przy użyciu wody odsolonej lub wody demineralizowanej.