Piekarnia Happ
Ułatwienie pracy i oszczędność czasu dzięki zmywarkom MEIKO
Prawie każdy oddział tradycyjnej piekarni Happ został wyposażony w zmywarki do naczyń Meiko – podblatowe zmywarki M-iClean, zmywarki kapturowe lub zmywarki z transportem koszowym, które są używane w obiektach z ponad 30 miejscami siedzącymi oraz w zakładzie produkcyjnym w siedzibie firmy w miejscowości Neuhof. Każde urządzenie dostosowane jest do rodzaju mytych naczyń, ich ilości i objętości – od filiżanek aż do wyposażenia piekarni i cukierni – brudne naczynia każdego rodzaju. „Od dwóch lat instalujemy zmywarki M-iClean z dodatkową technologią odwróconej osmozy” – podkreśla Sven Pradel jako autoryzowany technik serwisowy firmy Meiko (firma Mossbacher Bäckerei- und Elektrotechnik, Hosenfeld), te zmywarki nie pokrywają się kamieniem i przekonują optymalnymi wynikami zmywania.
Również dodatkowe polerowanie szkła należy do przeszłości
... „co stanowi duże ułatwienie pracy dla pracowników obsługi oraz oszczędność czasu” – dodaje inż. dypl. Sirco Lucke (Kierownik sprzedaży przedstawicielstwa Meiko Rhein-Main GmbH, Hungen), który świadczy usługi serwisowe dla klientów w zakresie doradztwa i projektowania oraz zapewnia serwis (posprzedażowy). W razie potrzeby również na miejscu, tak jak w przypadku koncepcji kawiarni z piekarnią w klinice w Fuldzie, największym obiekcie gastronomicznym firmy Happ.
„Razem projektujemy najlepsze indywidualne rozwiązania” – kontynuuje S. Lucke.
Podkreśla on harmonijną współpracę z firmą Mossbacher, której zalety może podać również Michael Happ, który w kwestiach technicznych stawia na niezawodność i ciągłość. Ponieważ we wszystkich kawiarniach naczynia, filiżanki, szkło i sztućce muszą być myte dokładnie i w higieniczny sposób. Oczekuje tego zarówno gość, jak i pracownicy, którzy wymagają profesjonalizmu we wszystkich obszarach działania nowoczesnej firmy. Z tego powodu zapadła decyzja o zakupie zmywarek od Meiko, specjalistycznej firmy z Offenburga, która projektuje i produkuje energooszczędne zmywarki do naczyń dla obiektów gastronomicznych każdej wielkości oraz każdych wymagań.